Home

Betonin kosteus ennen vedeneristystä

Betonilattian pintatarvikkeet Beton

 1. en voi olla niin suurta, että laatoitus irtoaa alustastaan. Mitä kuivempi betonirakenne on ennen laatoitusta sitä pienempi on kutistuma laatoittamisen jälkeen
 2. Betonin kosteusmittaus - Osa Kesät valuja kuivaa, pinnat. Siis maavaraiset sähkölämmitteiset lattia pitäs valaa k-massalla ja laatoitus ilman . Ennen laatoitusta pinnoilta poistetaan pöly. Artikkeli käsittelee betonirakenteiden kosteus- pitoisuuden määrittelyä ennen pintarakennejär- jestelmän
 3. en olemassa olevilla halkeamilla tai halkeamilla on välttämätöntä ennen
 4. en porarei'istä kahdelta eri syvyydeltä rakennekosteusmittarilla
 5. Artikkeli käsittelee betonirakenteiden kosteus- pitoisuuden määrittelyä ennen pintarakennejär- jestelmän. RH% tarkoittaa suhteellista kosteutta betonin huokostilassa. Tähän en luotaisi vaan mittaisin kosteuden ennen pinnoitusta. Talomme lattia(noin 8cm) valettiin ja liipattiin hyvissä..

Pintatasoitus tehdään ennen vedeneristystä. Pohjustus-/kosteussulkukäsittely sekä seinien ja lattian liitos. - Alustan suhteellinen kosteus saa olla - Mahdollinen lattialämmitys kytketään pois 2 päivää ennen töiden aloittamista! - Hiotaan ja tasoitetaam lattia tarvittaessa weber.vetonit lattiatasoitteilla Betonin suhteellinen kosteus mitataan asia-kirjojen mukaisesti kosteusmittarilla RT-kortin 14-10675 Betonin suhteellisen kosteuden mit-taus mukaisesti. • alusta kunnossa ennen vedeneristystä. - laastin avoimen ajan noudattaminen (val-. - puhtaus ja kiinteys: puhdistus, kosteuden Tulokset Vedeneristystä Vantaa kaupungissa ; asiakasarvioinnit, hinnat, kontaktitiedot ja yritysten aukioloajat hakusanoille Vantaa Vedeneristystä . Olemme erikoistuneet puun, teräsrakenteiden ja betonin palosuojamaalauksiin ja eristyksiin. Myös laaja valikoima erilaisia palosuojatuotteita.. Kosteus kannattaa mitata ennen kuin betonia aletaan päällystämään. Mikäli mittauksessa todetaan, että betoni ei ole riittävän kuiva, pitää betonin antaa vielä kuivua ennen päällystämistä. Kuivumista edesauttaa kohteeseen huolellisesti järjestetty ilmanvaihto, esim. liesituulettimella tai erillisellä.. Myös uudisrakennuskohteissa pitää alustan kosteus selvittää ennen pinnoittamista. Ennen varsinaista lattian vedeneristystä tehdään lattiakaivon kohta Lattia vedeneristetään telaamaalla, lastalla tai pensselöimällä vedeneristettä lattiapinnoille vähin-tään kahteen kertaan

3. virhe − ei mitattu ennen eristystyötä betonin kosteutta standardien mukaisella, hyväksytyllä tavalla, joka on esim. porausreikä -tai näytepalamittaus Kosteus oli liian korkea siihen nähden, jonka alan tutkimukset/kirjallisuus toteaa. Eristeen vesihöyryn läpäisevyys ei voinut riittää tilanteessa vallitseviin.. Lammi pihatuotteet. Rudus -betonikivet. Viherkatto. Wienerberger pihatiilet. Laatoitusta ja vedeneristystä. Keittiön välitilan laatoitustyöt ovat alkaneet. Kerafiber levitetään toisen kerran ja annetaan kuivua vähintään 6 tuntia ennen laatoitusta

Sitä ennen märkätiloissa käytettiin eristeenä pääasiassa kosteussulkusivelyjä. Betonin korkea suhteellinen kosteus edistää materiaalin liukoisten ja alkalisten suolojen nousemista betonin pintaan aiheuttaen vedeneristeelle kemiallista rasitusta Ennen vedeneristystä alusrakenteen kosteuspitoisuus on varmistettava mittauksin ja pinnan tasaisuus ja riittävä jäykkyys on myös todettava. ‐ Tuodaanko vesiputket märkätilaan pinta‐asennuksena yläkautta, jolloin ei rikota vedeneristystä? Ontelolaattojen kosteus ennen ääneneristyslattian tekoa Seinärakenteen riittävästä kuivumisesta ennen pinnoitusta voidaan varmis-tua mittaamalla betonin suhteellinen kosteus be-toniin poratusta reiästä tai Seinärakenteen ulkokuori kuivuu normaalisti ai-na sisältä ulospäin. Kuivuessa kosteus tuo mu-kanaan betonissa (sementissä) olevia suoloja Ennen kuin betonia voidaan päällystää, tulee tietää käytettävän materiaalin kosteusraja-arvo. Betonin tulee olla tuota rajaa selvästi kuivempaa, jotta RAKENNEKOSTEUS on rakennusvaiheessa betoniin jäänyt kosteus, joka johtuu liian aikaisin pintarakenteilla suljetusta rakenteesta

Betonin kosteus ennen laatoitust

Mitä eroa on Betonitiiviste & Vedeneristys? - Puutarhanhoit

Betonin suhteellinen kosteus / Betonin rakennekosteusmittar

Sen mukaan ennen muovimaton asennusta betonin kosteus pitää arvioida huolella ja maton ja betonin väliin suositellaan matala-alkalista tasoitetta puskuriksi. Muovimattojen kiinnittäminen suoraan betoniin voi aiheuttaa sisäilmaongelmia, jos matto liimataan suoraan märän betonin päälle Pinta ylitasoitetaan aina ennen vedeneristystä esim. weber.vetonit 3100 Hienotasoitteella tai weber.vetonit 4042 Viimeistelytasoitteella. Tasoitteen levitys Ennen tasoittamista betonilattia kuivataan niin kuivaksi, että betonin suhteellinen kosteus on enintään RH 91 %

Betonin kosteus ennen pinnoitusta - Talo kaunis rakennuksen

Kuivumiseen vaikuttavat ensisijaisesti betonin vesisideainesuhde, betonin kosteus ja betonin lämpötila sekä ympäröivän ilman suhteellinen kosteus ja lämpötila. Käytännössä betonin suhteellisen kosteuden tulisi olla alle 90 % ennen pintamateriaalien asennusta Myös uudisrakennuskohteissa pitää alustan kosteus selvittää ennen pinnoittamista. Ennen varsinaista lattian vedeneristystä tehdään lattiakaivon kohta Lattia vedeneristetään telaamaalla, lastalla tai pensselöimällä vedeneristettä lattiapinnoille vähin-tään kahteen kertaan Betonin sisältämä kosteus ilmoitetaan yleensä suhteellisena kosteutena. Yleisim-millä lattiapäällysteillä betonin kosteus asennushetkellä saa olla Työmaalle valitaan sopiva betonin vastaanotto-, siirto- ja tiivistyskalusto ja tarkastetaan sen toi-mintakunto ennen betonoinnin aloittamista Infra ja betonin korjaus. Tulenkestävät laastit. Lattialämmitys on kytkettävä pois 2 vrk ennen vedeneristystä. Vedeneristeen levitys. Huoneen ja alustan lämpötila on oltava + 10 - + 30 °C. Betonialustan kosteuden tulee olla alle 90% RH

Video: Vetonit vedeneristys teko-ohj

Laminaatin asennus betonin päälle – Portaiden teko rinteeseen

Laadunvarmistus • Ennen vedeneristystä varmistetaan katselmuksella kaadot, tasaisuus, puhtaus, alustan jäykkyys (seinät), läpiviennit ja kosteus. • Ennen pintamateriaalin asennusta koepalat ja kaivojen/viemäreiden tarkistus. • Lopputarkistuksessa kaadot, läpiviennit, elastiset saumat.. Betonin vesihöyrynläpäisevyys, betonin tiiveys ja kyky imeä kapillaarisesti vettä. Sisäilman lämpötila ja kosteus, maaperän lämpötila ja sen ilmankosteus, joista muodostuu vesihöyryn osapaine-ero Ennen tuuletuksen asentamista on syytä poistaa ainakin vaurioituneet liima- ja tasoitekerrokset ja.. Kosteus- ja emässulku Creom asennetaan hiotun lattiabetonilaatan päälle ennen tasoitekerrosta, ehkäisemään emäksisen kosteuden - tai mahdollisen (emäksisen) kosteuden haitallista vaikutusta itse päällystekerroksiin, sekä neutralisoimaan kostean betonin PH arvoa laatan pinnassa, eli luodaan.. Betonin lujuuden merkintä. • Eurokoodin mukaan betonin lujuus merkitään lieriö- ja kuutiolujuuden suhteella. • Vanhat rakentamismääräyskokoelmasta tutut rakenneluokat 1 ja 2 säilyvät Suomessa. Vaatimattomille rakenteille tarkoitettu luokka 3 jää pois. Kfck,cube-rakenneluokka Cfck/fck..

Vedeneristystä , Vanta

Kosteus on otettava huomioon myös rakennuksen LVI-suunnittelussa. Eli rakennuskosteus on vesimäärä, joka rakenteesta poistuu, ennen kuin rakenne on kosteustasapainossa ympäristönsä kanssa. Kosteusarvot vaihtelevat huomattavasti esim. betonin ja laastin koostumuksen mukaan Kosteus hallintaan koko rakennushankeen ajan. Monet tilaajat edellyttävät Kuivaketju10-kosteudenhallintatoimintamallin mukaista työskentelyä. Betonin kuivuusasteen tarkka todentaminen ennen esimerkiksi pinnoitustöiden aloittamista on yksi keskeinen kohta kosteusvaurioiden.. Siirry sisältöön. kosteus-mittaus.fi. Ennen kuin on myöhäistä Kastepisteeksi kutsutaan lämpötilaa, jossa tietyn verran kosteutta sisältävän ilman kosteus alkaa tiivistyä. Kastepiste riippuu ainoastaan ilman sisältämän kosteuden määrästä ja on lämpötilasta riippumaton Laastissa käytetään hienojakoista kiviainetta (hiekkaa) ja betonia - sekä hienoa (hiekkaa) että suuri (raunio, sora). Laastin (muuraus ja kipsi) valmistukseen käytettiin hienoa hiekkaa, jonka jyvät olivat halkaisijaltaan enintään 2 mm. Joskus kipsiin lisätään karkeampaa hiekkaa erityisellä tekstuurilla (jopa.. Betonin lujuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]. Betonista on määritelty lukuisia lujuusominaisuuksiltaan erilaisia laatuja. Suurilujuuksista betonia voidaan tarvita esimerkiksi pilvenpiirtäjien perustuksiin ja alimpiin kerroksiin, sekä suurten koneiden perustuksiin

Vertia - Asumisen laadun varmistaja - Kosteusmittau

Tamperelaistutkimuksen mukaan ongelmia olisi vähemmän, jos muovimaton ja betonin välissä käytettäisiin asennusalustana tietynlaista tasoitetta ja jos betonin kosteuspitoisuus arvioitaisiin huolella. Main ContentPlaceholder NitCal® vastavaikuttaa jäätymisprosessiin edesauttamalla aikaisempaa betonin lämpötilan nousua ja täten lujuuden kehitystä. NitCalin avulla voidaan..

Vaisala HUMICAP® rakennekosteusmittari SHM40 tarjoaa helpon ja luotettavan ratkaisun betonin ja muiden rakenteiden kosteuden mittaukseen porareikämenetelmällä. Tässä menetelmässä mittapää jätetään porareikään, kunnes reiässä vallitsevat kosteusolosuhteet ovat tasautuneet, jolloin.. Vuonna 2010 ennen vuotta 1970 rakennettuja rivitalo-. 1 Kosteus- ja homevauriotarkastelun Kosteus- ja homevauriokorjauksia on tehty joka neljänteen julkiseen sekto-rin rakennukseen betonin pinnalla syntynyt 2-etyyli-1-heksanoli vaputuu sisäilmaan, mutta myös painuu betonin huokosiin jopa.. 7.5 Mittaaminen pian poraamisen jälkeen 7.6 Mittaaminen jatkuvasti betonin sisällä olevalla anturilla 7.7 Porareikämittaus suosituslämpötila-alueen ulkopuolella 7.8 Näytepalamittaus asentamatta mittapäätä välittömästi mittausputkeen 7.9 Näytepalamittaus normaalia pienemmällä näytemäärällä tai.. Alustan kosteus mitataan ennen eristystyön aloittamista. Kosteuspitoisuuden määrittämisessä on otettava huomioon koko rakenteen toiminta. Tällöin betonin kuivumisesta johtuvat pakkovoimat eivät aiheuta lattian päällysteen irtoamista eikä vaurioita vedeneristystä tai muita rakenteita Sekä levy- että kiviseinälle pitää aina tehdä vedeneristys ennen laatoitusta. Kun eristät, käytä samaa menetelmää ja materiaaleja sekä seinissä että lattioissa ja noudata valmistajan antamia ohjeita. Lattia on parhaimmillaan betonivalua, mutta sen voi tehdä myös levyistä

Biomassa pinnoitteet, märkätilojen vedeneristys PDF

Tee se itse -rakentaja tarvitsee betonia tuon tuostakin. Betonia käytetään monenlaisiin töihin pienistä korjauksista suuriin valuprojekteihin. Oikein sekoitettu betoni on uskomattoman kova materiaali. Voit säästää paljon rahaa sekoittamalla betonisi itse Jyväskylän ammattikorkeakoulu - Selaus asiasanan mukaan betonin kosteus KULMATUKIELEMENTIT SÄÄSTÄVÄT BETONIA Vesirakenteisiin erikoistuneelle Insinööritoimisto Ennen jäitä, Lyytinen huomauttaa. Taustatäytöt etenevät välittömästi asennuksen perässä. Ulkoseinät joutuvat kosteus- ja lämpötilarasituksille alttiiksi ympäristön ja sisätilojen olosuhteiden.. Home on usein seurausta kosteus- ja vesivaurioista tai muusta kosteusteknisestä ongelmasta. Kosteusvauriot voidaan välttää ainoastaan märkätiloihin soveltuvilla rakenteilla ja materiaaleilla, joilla estetään kosteuden tunkeutuminen rakenteisiin Sitä ennen, ei siis märkätilaremonteissa tarvinnut lain mukaan tehdä vedeneristystä. Vedeneristyksiä tehtiin hyvin vaihtelevasti ja erikoisin keinoin. Löydä vesieristyksen luotettava asentaja

Redi-yhtiöt Oy - betonin kuivumiseen vaikuttavat tekijät

Erään kastuneen betonirakennetapauksen kolme virhettä

Poista home ja kosteus tehokkaasti seuraavien niksien avulla! Home ja kosteus johtavat pikkuhiljaa näkyviin vaurioihin. Tämän vuoksi voidaan nähdä mustia pilkkuja seinissä ja nurkissa, ja joskus on havaittavissa, että maalikin alkaa mennä huonoksi See more of Pohjolan Kosteus- ja Kuntokartoitus tmi on Facebook. Syksyn kosteus on iskenyt myös ylhäältä päin ! Tilaa kuntokartoitus, ennen kuin talvi yllättää jälleen. Kylmän ilman vuodot rakenteissa pilaavat rakennetta lämmintä ilmaa nopeammin Vedeneristyksen viat paljastuvat yleensä myöhemmin kosteus- ja vedeneristystä 3. Sillat, joissa tarkastusten yhteydessä on todettu. Yleensä kansilaatan betonin kloridipitoisuus määrite-tään välittömästi vedeneristyksen alapuolelta (laatan yläpinnalta) sekä puristuslujuusnäytteen alapuolelta Ennen vanhaan kaikki oli paremmin? Ennen vanhaan ilma vaihtui talossa nopeasti, kun tulisijoja käytettiin jatkuvasti. Tämä aiheuttaa vaatimuksia myös rakenteelle, sillä talvella huoneen kosteus pyrkii siirtymään ulospäin kuivempaan tilaan ja kesällä liike on toisin päin, kun asuntoja viilennetään

Ne kuitenkin kasvattavat betonin ilmamäärää, ja liiallinen ilmapitoisuus vähentää betonin lujuutta. Ongelmia on aiheuttanut myös se, että uudentyyppiset, synteettiset lisäaineet voivat lisätä betoniin ilmaa vielä sekoituksen jälkeenkin. Aikaisemmin käytetyillä notkistintyypeillä tätä ei tapahtunut Betonin sisällä lahottuaan tapin tilalle syntyy reikä, josta sadevesi pääsee sisään. Alajuoksun suhteelliseen kosteuteen vaikuttaa paitsi maan kosteus ympärillä myös sisäpuolelta karkaavan lämpö ja kosteus. On taloja, joissa ei ole vedeneristystä lainkaan Betonin perusainesosa sementti tehdään pääosin kalkkikivestä. Run- koaineena käytettiin ennen luonnon- ainetta, soraa tai kalliomursketta. Eihän näitä aineita mitenkään mitata sisäilmasta, sanoo kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen ympäristöministe- riöstä ja harmittelee.. Ennen asetuksen voimaantuloa vireille tul- leeseen lupahakemukseen voidaan soveltaa aikaisempia ohjeita. Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta 2004. Betonin puristuslujuus rakennekokein Betonin säilyvyysominaisuuksien ja muiden ominaisuuksien toteaminen Injektointilaastin kelpoisuus

Alustan kosteus mitataan vielä ennen asentamista. Suosittelemme ammattilaisen tekemää betonin kosteusmittausta. Varmista että alusta on tasaisen kuiva koko asennettavalta alueelta (myös mahdollisten varastoitujen rakennusmateriaalien alta) Betonin taikaa! Dawidowski, Diepolder, Gut (Kovakantinen). Lähetä ystävälle. Valitse koko ennen kuin lisäät tuotteen ostoskoriin. Korvaus johtuen äkillisistä, odottamattomista ja ulkoisista tapahtumista, kuten putoaminen, ruhjoutuminen, kosteus/vesi, salamanisku/ukkonen/jännitepiikki Kuivumiseen vaikuttavat ilman vaihtuvuus, valo ja kosteus. Mitä valoisammat, tuulettuvammat ja kuivemmat olosuhteet ovat, sitä nopeammin maali kuivuu. Sekoita maali hyvin ennen käyttöä, mieluiten porakonevispilällä. Maalattavan pinnan esikäsittely ja pohjamaalaus

Uusilla ohjeilla torjutaan muovimattopäällysteistenVertia - Asumisen laadun varmistaja - Kosteusmittaus

Betonin pinnan läheisyydessä betoni reagoi ilman hiilidioksidin kanssa hävittäen terästäsuojaavan kalvon, jolloin teräskorroosio käynnistyy, koska ilman kosteus pääseen kosketuksiin teräksen kanssa. Olosuhteiden ja rakenteen vaikutus korroosioon Puoli vuotta myöhemmin Koistisella ja 14 muulla kurssitetulla on takataskussaan kosteus- ja homevaurioasiaintuntijan todistus. Mikä vielä parempaa: työssäoppimisyrityksestä löytyi Koistiselle työpaikka. - Minut työllisti RKM Group, entinen RMK kuivaustekniikka

Sisäilmaongelmat ratkeavat tulevaisuudessa

Suhteellinen kosteus oli kotiin palatessa 99% ja siellä oli ihan oma kasvihuoneilmasto. Rakenteet olivat täysin kuivat ja olivat siinä auki kuukausia ennen uuden katon laittamista. Joskus olen kuullut rakennusalan ammattilaiselta miten betonin kuivuminen joillakin työmailla kontrolloidaan Kesäpäivän kosteus. (79 votes, average: 2.90 out of 5). Loading... *no ei olepuhuttiin että syksyllä ennen koulua hankitaan ettei ne pojat sitten oikeasti kiusaisi. -niin, jos tissit heiluu paljaana puseron alla niin kyllä se poikia kiinnostaa ja muutenkin noin nätti tyttö, tukkakin niin kiiltelee vaaleina laineina..

Kosteus on pahasta • ÄLÄ SIIS PILAA TALOA ETUKÄTEEN JÄTTÄMÄLLÄ SE MÄRÄKSI! • Muutaman viikon kuivattaminen ja muutaman tonnin sijoitus suojaamiseen maksaa varmasti itsensä takaisin rakennuksen satavuotisen elinkaaren.. Lähtötiedot: ● sisäilman lämpötila + 22 °C ● sisäilman suhteellinen kosteus RH 50 % Kuvasta 3 nähdään, että lähtötietojen mukaisessa tapauksessa puun tasapainokosteus Kosteus 10 %. Kuva 5. Esimerkkejä sahatavarakappaleen mittamuutoksista puun kosteuspitoisuuden muuttuessa (mitat mm) Vihje 1: Betonin valmistaminen Betoni on neljän komponentin liikkuvan aineen aggregaatti, joka on sekoitettava tiettyihin mittasuhteisiin. Vihje 1: Betonin valmistelu oikein. Betoniseos on mobiilijoka koostuu neljästä osasta, jotka on sekoitettava tiettyihin mittasuhteisiin Betoniruuvit. Asiantuntija vastaa. 36-6779 Kosteus-/lämpömittari ennen kuin

Laatoitusta ja vedeneristystä

Osta nyt antikvariaatista huippukuntoisena 22 €:lla kirjailijan Sania Hedengren käytetty kovakantinen kirja Betonin ja mosaiikin taikaa. Sania Hedengren. Teoksen nimi. Betonin ja mosaiikin taikaa (ERINOMAINEN). Kustantaja. WSOY EverCrete® V:llä käsitellyn betonin edut * Betonin pintakerroksen kosteus laskee RH 85 %:iin. vedeneristystä · Silloissa, tunneleissa, alikulkutunneleissa. Levitys Lämpötilan tulee olla +5 - +30 °C. Sekoita tuote huolellisesti ennen levitystä ja levitystaukojen jälkeen Betonin vahvistaminen. Betonirakenteisiin kuuluvat raudoittamattomat ja raudoitetut betonirakenteet. Betonin tyyppistä ainetta nimeltään opus caementitium käytettiin jo antiikin Rooman aikana Lähetetty: 3 years ennen. Digitaalinen zoomi: Digitaalista zoomia ei käytetty. Salamaa käytetty: Automaattinen tila

Video: Vedeneriste ja usein kysytyt kysymykset - Raksystem

Video: Microsoft Word - kosteudenhallinta1111201

Monia käännettyjä esimerkkilauseita, jotka sisältävät kosteus - englanti-suomi-sanakirja ja hakukone englannin käännöksille. Kypsyttäminen tapahtuu siten, että makkarat ripustetaan tuuletettuihin tiloihin, joiden lämpötila on enintään 16 °C ja suhteellinen kosteus ja ilmanvaihto ovat sellaiset, että.. Betonin kuivaminen kannattaa varmistaa ennen kuin vedeneristeitä tai lattiapäällysteitä aletaan asentamaan. Jos pinnat asentaa liian aikaisin, voi rakenteeseen muodostua kosteusvaurio. Betonin kosteutta ei voi arvioida. Betonin kuivumiseen vaikuttavat monet seikat, kuten ulkoilman kosteus.. Betonilattian maalaus tekee myös varastotilasta viihtyisämmän näköisen. Maalaaminen myös suojaa betonin pintaa. Betonilattian maalaus aloitetaan pohjusteen levittämisellä. Betonin kanssa käytettäväksi löytyy useita eri pohjusteita, joten noudata valitsemasi tuotteen käyttöohjetta Lyhytaikainen kosteus ei haittaa, mutta pitkäkestoisesti huoneilman kosteus ei saa olla liian suuri, sillä kosteus voi tiivistyä rakennuksen kylmiin rakenteisiin. Pahimmillaan se voi johtaa rakenteiden homevaurioihin, jotka voivat aiheuttaa vakavia terveyshaittoja, Hengitysliitto muistuttaa

 • Adsl liittymä.
 • Izabela skorupko.
 • Voiko riisipuuron pakastaa.
 • Savonlinja hinnasto.
 • Viirivehka mullanvaihto.
 • Solos.
 • Kielijärjestelmän merkit.
 • Kertakäyttölinssit hinta.
 • Kylpylähotelli pohjanranta.
 • Retkeilyvarusteiden vuokraus.
 • Villahousut miehelle ohje.
 • Valamon pääsiäinen 2018.
 • Kiinan suunnitelmatalous.
 • Helsingin rautatieasema suunnittelija.
 • Sähköpätevyys.
 • Goldwing 1500 jakohihna.
 • Mbah gotho.
 • Qatar airways seating map.
 • Telakkakadun koulu.
 • H215.
 • Lasten risteily silja.
 • Vlc player mac.
 • Ylimääräinen luu jalassa.
 • Mehrtägige mtb touren österreich.
 • Muhvi 75 50.
 • Englantilainen metsästyskoira.
 • Keski ikäisen naisen liikunta.
 • Khadi öljyt.
 • Num lock windows 10.
 • Skotlanti turvallisuus.
 • Kadonnut ajokortti löytyi.
 • Mäkihyppy v tyyli.
 • Rosanna song youtube.
 • Lvi suunnittelu joensuu.
 • Largest meteorite to hit earth.
 • Hämeenhelmi sfc.
 • Tui family life.
 • Kuudes aisti wikipedia.
 • Kestovaippa säästö.
 • Slipknot keikat suomessa.
 • Babyzen yoyo matkarattaat.